Druhý ročník Ligy Mistrů 2020 právě proběhl a bylo na co se dívat.

Druhý ročník Ligy Mistrů 2020 právě proběhl a bylo na co se dívat.

Na druhý ročník této nové šipkové soutěže se sjelo 100 hráčů z toho 71 mužů29 žen. Převážná část hráčů byla sice z jihu Čech ale přijeli i hráči z ostatních krajů ČR, dokonce 25 členná výprava z hlavního města a jedno překvapení přímo z Irska což nás velice potěšilo. Letošní ročník Ligy Mistrů se tak stal ukázkou opravdu vysoké kvality šipkového sportu a průřezem všech ligových soutěží od 3.ligy po superligu, změřili si tak své kvality hráči všech kategorií o čemž právě Liga Mistrů je. A jaká že kvalita nás poctila svou návštěvou ? Tak třeba dvojnásobný mistr světa PDC v juniorech Keane Barry, mistr Evropy a několikanásobný mistr ČR Martin Hoffmann, nejlepší hráč superligy Karel Poklop,  mistryně republiky Monika Hergetová a Monika Bartošová, mistr a mistryně  Evropy v juniorech Tomáš Houdek a Barbora Hospodářská, jakož i vítězové superligy 2018 hráči Olympie Tábor a další výborní hráči. Systém Ligy Mistrů není ale pro žádného z nich rozhodně jednoduchý. Nominační turnaj a hlavní soutěž nebyla hraná klasicky na dva ale na tři až sedm legů a finálová osmička dokonce ještě double In – Out, to vyžaduje mnohem více soustředění a ještě více umu, což bylo fascinující protože žádný z hráčů a hráček si nedali nic zadarmo a proto byli v průběhu celého víkendu a zvláště pak mužské finále, k vidění opravdu nádherné, napínavé a strhující souboje jako v televizi.

Vítězkou v kategorii žen se stala Monika Hergetová z teamu „Proti proudu Praha“

Vítězem mužské kategorie se stal hráč z Irska – Keane Neill „Dynamite“ Barry 

Velké poděkování patří všem našim partnerům, hlavně pak Miroslavu Motáňovi, Viktoru Weisovy a všem těm kterým nám s tím pomáhali a bez kterých by se tato soutěž nedala uskutečnit. A speciálně Jakubu Milo za skvělé moderování.

Poděkování patří také všem hráčům a hráčkám, kteří si udělali čas a přijeli si pořádně zahrát na tuto těžkou soutěž, kterou i přes prvotní některé mouchy, hodláme dále jen vylepšovat a zkvalitňovat ještě více k Vaší spokojenosti, aby jste se na dalších ročnících cítili ještě lépe a pořádně si dnes už šipkový sport mohli užít na plné pecky.

Pořadí finálových bojů:

muži:

1 místo   –   Barry Keane

2 místo   –   Poklop Karel

3 místo   –   Chomout Jaroslav

4 místo   –   Kraus Jan

5 místo   –   Hoffmann Martin

6 místo   –   Holeček Zdeněk

7 místo   –   Ryba Luboš

8 místo   –   Pitra Jan

ženy:

1 místo   –   Hergetová Monika

2 místo   –   Bartošová Monika

3 místo   –   Vokřálová Petra

4 místo   –   Hospodářská Barbora

Zbytek info o průběhu LM 2020 najdete na našich stránkách.