První ročník šipkové soutěže Liga Mistrů 2019 je za námi – známe vítěze !!

První ročník nové šipkové soutěže Liga Mistrů skončil a pro letošní 2019 už máme své vítěze.

Na první ročník této nové šipkové soutěže se sjelo 64 hráčů z toho 50 mužů a 14 žen. Převážná část hráčů byla z jihu Čech ale přijeli i hráči z ostatních krajů ČR a dokonce i pár hráčů ze Slovenska což nás velice potěšilo. Liga Mistrů se tak stala průřezem všech ligových soutěží od 3.ligy po superligu, změřili si své kvality hráči všech kategorií dokonce i úřadující mistr republiky Michal Šildberger, mistr a mistryně  Evropy v juniorech Tomáš Houdek a Barbora Hospodářská, jakož i vítězové superligy 2018 hráči Olympie Tábor si přijeli vyzkoušet systém Ligy Mistrů a pro žádného z nich to nebylo rozhodně jednoduché. Nominační turnaj a hlavní soutěž nebyla hraná klasicky na dva nebo tři vítězné legy ale na čtyři až sedm legů a finálová osmička dokonce ještě double In – Out, to vyžaduje mnohem více soustředění a ještě více umu, což bylo fascinující protože žádný z hráčů a hráček si nedali nic zadarmo a proto byli průběhu celého víkendu k vidění opravdu nádherné, napínavé a strhující souboje, jak mužské tak v ženské kategorii.

Poděkování patří všem hráčům a hráčkám, kteří si udělali čas a přijeli si pořádně zahrát na tuto novou soutěž, kterou i přes prvotní některé mouchy což je přirozené, hodláme dále jen vylepšovat a zkvalitňovat ještě více k Vaší spokojenosti, aby jste se na dalších ročnících cítili ještě lépe a pořádně si to mohli užít.

A kdo že se bude snažit v roce 2020 obhájit putovní poháry mistrů ? 

Bylo to hodně napínavé! V posledních finálových bojích sváděly boj o první příčky dvojice v ženské kategorii : Barbora Hospodářská vs Petra Javorková a zápas dopadl 5 : 1 ve prospěch Barbory Hospodářské. Druhý pár a to v mužské kategorii byl Tomáš Houdek vs Jan Kraus a po velice napínavém průběhu a tuhém boji se v tomto krásném finále přiklonilo více štěstí k Tomáši Houdkovi, který zdolal Jana Krause poměrem 7 : 6.
Zvítězit však mohl jen jeden z nich v každé kategorii.
Ale vlastně vítězové byli všichni, kteří se vůbec odvážili této nové soutěže zúčastnit a za to jim všem patří velké díky.
A doufáme že na další ročník 2020 přijedete opět v hojném počtu.